ПРИКАЖИ МЕНИ LATINICA ENGLISH

Шест совети за намалување на шансите за рак

  1. Не пушете
  2. Јадете овошје и зеленчук, избегнувајте масна храна и алкохол
  3. Одржувајте нормална телесна тежина и бидете физички активни секојдневно
  4. Заштитете се од сонце и лампи за вештачко сончање
  5. Заштитете се од хепатит Б и папиломавирус преку вакцини и преку избегнување ризични контакти
  6. Редовно самопрегледувајте го сопственото тело - со што ги зголемувате шансите за рано откривање.

ОПШТИ ИНФОРМАЦИИ

Што е тоа биопсија?
Што е тоа рак?
Отечен лимфен јазел и малигност
Рак на дојка
Рак на бели дробови
Рак на простата
Малиген меланом
Шест совети за намалување на шансите за рак

   ПЗУ „БИОПСИЈА“

 Приватен дијагностички центар
Лабораторија за патохистологија и цитологија

Локација: Скопје - Центар, Македонија (МК)
Во близина на Државна Болница ДЕТАЛИ
Работно време: Пон-Пет: 9-16 ч. Саб: 10-14 ч.
Телефон: (+389 2) 317 99 66

©2001-2021 ПЗУ БИОПСИЈА Услови